Loading...
Αρχική Σελίδα  |  Γραφείο Τύπου  |  Ανακοινώσεις & Εγκύκλιοι Υπουργείου

Γραφείο Τύπου

Ανακοίνωση αναφορικά με την υποχρέωση των ατόμων στο Κατάλογο Ι του Κανονισμού (ΕΕ) 269/2014

Ανακοίνωση αναφορικά με την υποχρέωση των ατόμων στο Κατάλογο Ι του Κανονισμού (ΕΕ) 269/2014 για γνωστοποίηση των κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία, στην κατοχή ή υπό τον έλεγχό τους, εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 269/2014 απαγορεύεται η συμμετοχή, εν γνώσει και εκ προθέσεως, σε δραστηριότητες με αντικείμενο ή αποτέλεσμα την καταστρατήγηση των μέτρων που αναφέρονται στο άρθρο 2.

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, οι οντότητες ή φορείς που περιλαμβάνονται στο παράρτημα I έχουν υποχρέωση όπως:

  1. Γνωστοποιήσουν, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 ή εντός 6 εβδομάδων από την ημερομηνία καταχώρισής τους στο παράρτημα Ι, ανάλογα με το ποια ημερομηνία είναι μεταγενέστερη, κεφάλαια ή οικονομικούς πόρους εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται στην ιδιοκτησία, στην κατοχή ή υπό τον έλεγχό τους, 
  2. Συμπληρώσουν την ακόλουθη γνωστοποίηση: https://mof.gov.cy/assets/modules/wnp/articles/202205/1133/docs/reporting-en.doc  
  3. Αποστείλουν στο Υπουργείο Οικονομικών στο ακόλουθο email: sanctions.compliance@mof.gov.cy, τη συμπληρωμένη γνωστοποίηση.

Σημειώνεται ότι η μη συμμόρφωση με την υποχρέωση γνωστοποίησης θα θεωρείται ως συμμετοχή σε δραστηριότητες που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα την παράκαμψη των μέτρων που αναφέρονται στο άρθρο 2 του Κανονισμού διαπράττοντας ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου 58(Ι)/2016.

Οποιεσδήποτε πληροφορίες παρέχονται ή λαμβάνονται από το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους παρασχέθηκαν ή ελήφθησαν.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα χειρίζεται όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Γραφείο Τύπου

Tags

Αρχείο

Σχετικά Άρθρα