Loading...
 
Home  |  Sanctions against Russia and Belarus

Συμβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Κυρώσεων (ΣΕΟΚ)

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Κυρώσεων (ΣΕΟΚ) συστάθηκε με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αρ. αποφ. 73.606 ημερ. 25/05/2012 η οποία τροποποιήθηκε από την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 13/04/2022. Πρόεδρος της ΣΕΟΚ είναι ο Υπουργός Οικονομικών και συμμετέχουν σε αυτή, εκπρόσωποι των ακόλουθων Υπηρεσιών και Υπουργείων:

-Νομικής Υπηρεσίας,

-Υπουργείου Εξωτερικών,

-Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,

-Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας,

-Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη,

-Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ),

-Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

- Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ)

Αρμοδιότητες της Συμβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Κυρώσεων (ΣΕΟΚ) είναι οι ακόλουθες:

1. Eξέταση αιτημάτων, από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αποδέσμευσης κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών πόρων, τα οποία εμπίπτουν στις εξαιρέσεις/παρεκκλίσεις που προνοούνται από τις Αποφάσεις και Κανονισμούς του Συμβουλίου της Ε.Ε. (περιοριστικά μέτρα) και τις Αποφάσεις/Ψηφίσματα του ΣΑ/ΟΗΕ (κυρώσεις) – Αίτηση SEOK 1.

2. Εξέταση αιτημάτων κατά παρέκκλιση των περιοριστικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αποδοχή καταθέσεων και την παροχή υπηρεσίας πορτοφολίου (crypto-asset wallet), λογαριασμού ή φύλαξης κρυπτονομισμάτων –Αίτηση SEOK 3,

3. Εξέταση αιτημάτων για την παροχή υπηρεσιών σε άτομα ή οντότητες που επηρεάζονται από την εφαρμογή των οικονομικών κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των περιοριστικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αίτηση SEOK 2,

4. Εξέταση αιτημάτων αναφορικά με λανθασμένη παγοποίηση κεφαλαίων σε πιστωτικά ιδρύματα – Αίτηση SEOK 4, 

Τα αιτήματα προς τη Συμβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Κυρώσεων υποβάλλονται μόνο με συμπληρωμένες αιτήσεις (SEOK 1, SEOK 2, SEOK 3, SEOK 4) σε φυσική μορφή καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στη πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: 

Ε-mail: seok@mof.gov.cy  

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

22 60-1179 (Γεωργία Αναστασίου Θεμιστοκλέους)

22 60-1177 (Ευαγγελία Ευριπίδου)

 

 

Announcements

Press Office