Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Πλαίσιο Συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΚ για τη μισθολογική ανέλιξη υπαλλήλων στις συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii)

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι στις 12/12/2023 υπογράφηκε Συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΚ αναφορικά με τη μισθολογική ανέλιξη των κρατικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις συνδυασμένες μισθολογικές κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii). 

Με τη Συμφωνία επιτυγχάνεται η βελτίωση των απολαβών και της ανέλιξης των υπαλλήλων της υπό αναφορά κατηγορίας και επωφελούνται όλοι οι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας προσωπικού ανεξαιρέτως. Συγκεκριμένα, οι κύριες πρόνοιες της Συμφωνίας αφορούν: 

- στην ανέλιξη εντός των συνδυασμένων κλιμάκων όταν ο μισθός του υπαλλήλου στην κατώτερη κλίμακα αντιστοιχεί με την αρχική βαθμίδα της επόμενης κλίμακας. Δηλαδή, ο υπάλληλος θα ανελίσσεται από την Α2 στην Α5, όταν φτάσει μισθοδοτικά στο σημείο της Α2 που αντιστοιχεί με την αφετηρία της Α5. Στη συνέχεια θα ανελίσσεται από την Α5 στην Α7(ii), όταν φτάσει μισθοδοτικά στο σημείο της Α5 που αντιστοιχεί με την αφετηρία της Α7(ii).   

- στην ένταξη στην Κλ. Α7(ii) για τους μόνιμους υπαλλήλους που θα υπηρετούν την 01.01.2024, με τη συμπλήρωση 18 ετών υπηρεσίας στην ίδια μόνιμη θέση στις Κλ. Α2, Α5 και Α7(ii), και 

-  στην ένταξη στην Κλ. Α7(ii) για τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου (ΕΑΧ) με τη συμπλήρωση 18 ετών απασχόλησης στα ίδια καθήκοντα ως ΕΑΧ στις Κλ. Α2, Α5 και Α7(ii)

H Συμφωνία θα προωθηθεί για υλοποίηση μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού και των οικείων Προϋπολογισμών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για το 2024. 

Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν επίσης, στην επανεξέταση και στον εξορθολογισμό του συνόλου του κρατικού μισθολογίου στη βάση μελέτης που θα διεξαχθεί από ανεξάρτητους συμβούλους/ εμπειρογνώμονες με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του μισθολογίου του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τη διόρθωση οποιωνδήποτε στρεβλώσεων εντοπιστούν στο πλαίσιο της εν λόγω μελέτης.

Related Articles