Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συνέντευξη Τύπου για τη σύσταση του πρώτου Κυπριακού Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου (Cyprus Equity Fund).

Τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών Συνέντευξη Τύπου για τη σύσταση και λειτουργία του πρώτου Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου στην Κύπρο (Cyprus Equity Fund). 

Στη Συνέντευξη Τύπου χαιρετισμό θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κος. W. Hoyer και ο Αντιπρόεδρος κος. Κ. Κακουρής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων κος. Ν. Παναγιωτόπουλος. Στη Διάσκεψη θα παρευρεθεί επίσης ο εκπρόσωπος της επιλεχθείσας ομάδας διαχείρισης Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών 33East VC (Fund Manager), κ. Δ. Ζόππος.    

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2022, το Υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε Συμφωνία Χρηματοδότησης για την ανάθεση της Διαχείρισης του Κυπριακού Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ). Η ανάθεση της διαχείρισης της διαδικασίας επιλογής Διαχειριστή Ταμείου και της παρακολούθησης της λειτουργίας του Ταμείου από το ΕΤΕ, διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την επιτυχή λειτουργία του Ταμείου προς την κατεύθυνση των στόχων που έχουν καθοριστεί. 

Το Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου θα επενδύει κυρίως σε νεοφυείς και καινοτόμες κυπριακές εταιρείες, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που εντοπίζεται στην κυπριακή αγορά σε σχέση με χρηματοδοτικά προϊόντα μετοχικού χαρακτήρα. Το τελικό ύψος του Ταμείου δύναται να ανέλθει στα €37,5εκ. Η Συμφωνία Χρηματοδότησης προβλέπει κρατική συνεισφορά στο Ταμείο, ύψους €27εκ., που θα χρηματοδοτηθεί πρωτίστως από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου αλλά και από επιστροφές χρηματοδοτικών εργαλείων παλαιότερων προγραμματικών περιόδων (JEREMIE). 

 

Related Articles