Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συνάντηση Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού, με τον Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο, κ. Conor Long

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τoν Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο, κ. Conor Long. Κατά τη συνάντηση ανταλάγησαν απόψεις τόσο για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, αλλά και τρόπων περεταίρω σύσφιξης τους σε θέματα οικονομικής συνεργασίας.

O Πρέσβης της Ιρλανδίας συγχάρηκε τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ιρλανδίας, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε διμερές επίπεδο. Επεσήμανε την ετοιμότητα της χώρας του για εμβάθυνση των σχέσεων μας ειδικά σε σχέση με την ανταλλαγή καλών πρακτικών αντιμετώπισης των πολυεπίπεδων προκλήσεων που οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, προέβη σε σύντομη παρουσίαση της υποψηφιότητας της Ιρλανδίας για φιλοξενία της υπο σύσταση Ευρωπαϊκής Αρχής κατα της νομιμοποίησης εσόδων από παρανομες δραστηριότητες.

Ο Υπουργός, προέβη σε μια σύντομη παρουσίαση για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τόνισε τη δέσμευση της νέας Κυβέρνησης για εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Παράλληλα, συμφώνησε ότι στην τρέχουσα συγκυρία η στενή συνεργασία, ο συντονισμός και η ανταλλαγή απόψεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχει τεράστια προστιθέμενη αξία.

Related Articles