Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Άνοιγμα τοπικού γραφείου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Κύπρο

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, μετά το πέρας της Ετήσιας Συνέλευσης των Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Τράπεζας κα Nadia Calviño.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η λειτουργία γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας της Τράπεζας με τους διάφορους τοπικούς φορείς και εταίρους, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το άνοιγμα τοπικού γραφείου της ΕΤΕπ, θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την Κύπρο, αφού θα παρέχεται η δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης της Τράπεζας στις ανάγκες της κυπριακής

οικονομίας. Περαιτέρω, με τη λειτουργία γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο, οι διάφοροι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς θα επωφελούνται μέσω της αξιοποίησης της εμπειρογνωμοσύνης του προσωπικού της Τράπεζας και της τεχνικής υποστήριξης που δυνατό να τους προσφέρουν κατά την αξιολόγηση αλλά και εκτέλεση των διαφόρων έργων.

Ο Υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της συνάντησης, για σκοπούς άμεσης λειτουργίας τοπικού γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο, προσφέρθηκε όπως το Υπουργείο Οικονομικών φιλοξενήσει προσωρινά προσωπικό της Τράπεζας στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, μέχρις ότου η τράπεζα εξασφαλίσει μόνιμο γραφείο.

Η ΕΤΕπ έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο και λειτουργεί τοπικά γραφεία σε συνολικά σε 55 χώρες (23 κράτη-μέλη της ΕΕ και 32 τρίτες χώρες). Η λειτουργία γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο, η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο της ΕΕ στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, όπου και δραστηριοποιείται η ΕΤΕπ, συνιστά ορόσημο τόσο για την Κύπρο όσο και για τον Όμιλο της ΕΤΕπ.

Τα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου θα γίνουν το φθινόπωρο, με την παρουσία στην Κύπρο της Προέδρου της ΕΤΕπ.

Related Articles