Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Χαιρετισμός Υπουργού Οικονομικών, κ. Μάκη Κεραυνού, Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το έργο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Χαιρετισμός Υπουργού Οικονομικών, κ. Μάκη Κεραυνού,

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το έργο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

 Αίθουσα πολλαπλής χρήσης, Ισόγειο Υπουργείου Οικονομικών

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 , 10:15 π.μ.

 

Είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που παρίσταμαι σήμερα στην παρουσίαση της έκθεσης δραστηριοτήτων του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης για το 2023 και που βρίσκομαι ανάμεσα σε πολύτιμους συνεργάτες:

-          Εκπροσώπους των εποπτικών αρχών του χρηματοπιστωτικού τομέα,

-          Γενικό Διευθυντή ΥΠΟΙΚ,

-          Εκπροσώπους Συνδέσμων Επιχειρήσεων του Χρηματοοικονομικού Τομέα και των Καταναλωτών,

-          Εκπρόσωπους της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή,

-          τη νέα Χρηματοοικονομική Επίτροπο, το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του προσωπικού του Φορέα 

  • Η προώθηση της επίλυσης διαφορών στον χρηματοοικονομικό τομέα, με εναλλακτικούς τρόπους, εκτός των δικαστηρίων, αποτέλεσε βασικό σημείο αναφοράς στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε το Υπουργείο Οικονομικών για τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις και το Πλαίσιο Εκποιήσεων που ψηφίστηκαν το Δεκέμβριο του 2023. 
  • Παρόλο που είναι νωρίς για αξιολόγηση της εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων, έχουν αποτιμηθεί θετικά από οίκους αξιολόγησης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτό μας ικανοποιεί.  Παραμένουμε προσηλωμένοι στην παρακολούθηση του νέου πλαισίου το οποίο πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει και να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για απομόχλευση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το συσσωρευμένο χρέος.   
  • Ο Φορέας, με βελτιωμένη διακυβέρνηση και διευρυμένο φάσμα αρμοδιοτήτων έχει να διαδραματίσει το δικό του ρόλο στην κοινή προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη, με αποτίμηση ιδιαίτερης αξίας στην προστασία του καταναλωτή. 
  • Ο διορισμός της κας Γεωργιάδου στη θέση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν της σχετικής εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, ως οι πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, αναμένουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών με θετικά αποτελέσματα τόσο για τους καταναλωτές αλλά και την οικονομία γενικότερα. 
  • Το Υπουργείο Οικονομικών παραμένει έτοιμο να συνδράμει στην συνέχιση της στήριξης του θεσμού αυτού.

 

Related Articles