Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Δήλωση Υπουργού κατόπιν συνάντησης με τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ

Θα ήθελα καταρχάς να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Hoyer που επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά μετά την εκλογή του κ. Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και την ανάληψη της νέας Κυβέρνησης.  Αποτελεί ένδειξη της δέσμευσης της ΕΤΕπ προς την Κύπρο και το λαό της. Η πολύτιμη υποστήριξη της Τράπεζας στις προσπάθειες της Κυβέρνησής μας για ανάπτυξη σε πολύ κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας όπως αυτή που διανύουμε, εκτιμάται πάντα. 

Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία συζητήσαμε τη μέχρι σήμερα συνεργασία της Κύπρου με την Τράπεζα και εξετάσαμε την επέκταση αυτής της συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.  Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κυριότερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο είτε χρηματοδοτούνται (Πανεπιστημιούπολη, δρόμοι, αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΑΗΚ και των Δήμων, υποδομές για το φυσικό αέριο), είτε πρόκειται να εγκριθούν για χρηματοδότηση (Μουσείο, Αποχετευτικά έργα, Φοιτητικές εστίες του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Κύπρου, το νέο κρατικό Χημείο). 

Όπως γνωρίζετε, η πράσινη μετάβαση αποτελεί υψίστη προτεραιότητα για την Κυπριακή Δημοκρατία και η επιτάχυνση αυτής της πορείας είναι απαραίτητη για την οικονομία. Σε αυτή την προσπάθεια ο Προέδρος Hoyer με έχει διαβεβαιώσει ότι η ΕΤΕπ, η οποία αποκαλείται και η κλιματική Τράπεζα της Ευρώπης θα είναι δίπλα μας όχι μόνο με την παραχώρηση δανείων αλλά και αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη και εμπειρίες που διαθέτει το προσωπικό της. Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται σύντομα η αποστολή στην Κύπρο Τεχνική Αποστολή που θα έχει επαφές με τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες. 

Πρέπει να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες και την εκτίμησή μας στην ΕΤΕπ και στον Πρόεδρο προσωπικά, για όλη τη στήριξη προς την κυπριακή οικονομία, και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών της Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών. 

Related Articles