Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Μάκη Κεραυνού, με τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Διοίκησης, κ. Johannes Hahn

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Οικονομικών, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Προϋπολογισμού και Διοίκησης, κ. Johannes Hahn.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Οικονομικών είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Επίτροπο για τις οικονομικές εξελίξεις της κυπριακής οικονομίας, τη θετική πορεία κατά το 2022 αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές του ρυθμού ανάπτυξης της.

Από πλευράς του ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο αφορά την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027 και του συστήματος νέων ιδίων πόρων για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Υπουργός και Επίτροπος είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που αναδείχθηκαν ειδικά μετά την αύξηση των επιτοκίων και τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μέσω του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τις θέσεις της Κύπρου για την μελλοντική πορεία και στόχευση του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού. Υπογράμμισε την ετοιμότητα της κυπριακής πλευράς να συζητήσει εποικοδομητικά προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πολυεπίπεδες προκλήσεις που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει.

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους τα Ευρωπαϊκά Ταμεία θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις οικονομίες της ΕΕ, με τον Επίτροπο να συγχαίρει την Κύπρο για τις επιδόσεις της στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων.

Related Articles