Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Εθιμοτυπική Συνάντηση Υπουργού Οικονομικών, κ. Μάκη Κεραυνού, με την Πρέσβη της Ολλανδίας, κα. Elke Merks - Schaapveld

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Κύπρο, κα Elke Merks-Schaapveld. Κατά τη συνάντηση ανταλάγησαν απόψεις τόσο για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, αλλά και τρόπων περεταίρω σύσφιξης τους σε θέματα οικονομικής συνεργασίας.

Η Πρέσβης της Ολλανδίας, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών των ολλανδικών αρχών, που ανοίγει το δρόμο για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ολλανδίας στις 30 Ιουνίου 2023. Διαβεβαίωσε παράλληλα τον Υπουργό Οικονομικών για την ετοιμότητας της Ολλανδίας για συνέχιση και ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ολλανδίας, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε διμερές επίπεδο.

Ο Υπουργός, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατάληξη των διαβουλεύσεων συνομολόγησης συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας,  προέβη σε σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, αλλά και του αναπτυξιακού πλάνου της Κυβέρνησης. Τόνισε παράλληλα τη δέσμευση της νέας Κυβέρνησης για εφαρμογή οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Υπογράμμισε περαιτέρω ότι στην τρέχουσα συγκυρία η στενή συνεργασία, ο συντονισμός και η ανταλλαγή απόψεων  σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχει τεράστια προστιθέμενη αξία.

Related Articles