Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις Βρυξέλλες στις 15-16 Μαΐου 2023

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός μεταβαίνει την Κυριακή 14 Μαΐου, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Τη Δευτέρα ο κ. Κεραυνός θα λάβει μέρος στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ στη βάση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις μελλοντικές διαρθρωτικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις υπό το φως των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με την επανεξέταση του πλαισίου διαχείρισης τραπεζικών κρίσεων και ασφάλισης καταθέσεων. Περαιτέρω, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εστιάζοντας ειδικότερα στην πιθανή καταστρατήγηση των περιοριστικών μέτρων όσον αφορά τις εξαγωγές και εισαγωγές εμπορευμάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλέον, θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την πορεία της εφαρμογής των Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις.

Τέλος, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των εργασιών της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20, καθώς και για τα αποτελέσματα των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ.

Related Articles