Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στη Στοκχόλμη

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός μεταβαίνει στη Στοκχόλμη, προκειμένου να συμμετάσχει στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Αύριο το πρωί ο κ. Κεραυνός θα λάβει μέρος στην άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σε διευρυμένη μορφή, όπου μεταξύ άλλων η Ε. Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τους κύριους στόχους της νομοθετικής δέσμης που κυκλοφόρησε πρόσφατα σχετικά με το πλαίσιο για τη διαχείριση τραπεζικών κρίσεων και την ασφάλιση των καταθέσεων. Επιπλέον, τα μέλη του Eurogroup θα προβούν σε απολογισμό των εξελίξεων στον τομέα της μακροοικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Andrea Enria, και ο πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης, Dominique Laboureix, θα ενημερώσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις στον διεθνή τραπεζικό τομέα. Στη συνέχεια αναμένεται ευρεία ανταλλαγή απόψεων, μαζί και με την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Irene Tinagli.

Στα πλαίσια της άτυπης συνεδρίασης του Ecofin, οι Υπουργοί και οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον ρόλο των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών αγορών στη χρηματοδότηση της επόμενης γενιάς εταιρειών που θα προσφέρουν μελλοντική οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Το Σάββατο, ο κ. Κεραυνός θα συμμετάσχει στη συνέχεια της άτυπης συνεδρίασης του Ecofin, όπου οι υπουργοί θα κληθούν να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον ρόλο της δημοσιονομικής πολιτικής στις συνολικές πολιτικές σταθεροποίησης, με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Related Articles