Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός μεταβαίνει σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου, 2023, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 13 και 14 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, θα λάβει μέρος στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ. Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις εξελίξεις στον πληθωρισμό και για βασικά ζητήματα σχετικά με τον συντονισμό της παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής, ενόψει των προσεχών διεθνών συναντήσεων. Επιπλέον, το Eurogroup θα εξετάσει την αναθεώρηση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ σε ότι αφορά τις σχετικές με την ευρωζώνη πτυχές, και θα ανταλλάξει απόψεις για τους στρατηγικούς στόχους πολιτικής ενός ψηφιακού ευρώ.

Την Τρίτη, 14 Μαρτίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin, όπου θα επιδιωχθεί συμφωνία σε συμπεράσματα σχετικά με την αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης. Επιπλέον, το Συμβούλιο θα επιδιώξει να εκδώσει εκτελεστική απόφαση στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όσον αφορά το επικαιροποιημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Φινλανδίας. Περαιτέρω, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, εστιάζοντας σε πτυχές της χρηματοπιστωτικής αγοράς που σχετίζονται με την ενέργεια. Τέλος, μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο θα επιδιώξει να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2024, και θα παράσχει καθοδήγηση όσον αφορά τις προετοιμασίες για την προσεχή σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20, καθώς και για τις εαρινές συνόδους του ΔΝΤ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, στο περιθώριο των πιο πάνω συνεδριάσεων, θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με την Επίτροπο για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων κα. Στέλλα Κυριακίδου, με τον Πρόεδρο του Eurogroup και την Υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Related Articles