Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού στη Σύνοδο Υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για τα θέματα Πολιτική Συνοχής της ΕΕ

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός, αναχώρησε σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο Υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για θέματα Πολιτικής Συνοχής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023.  Κύριο θέμα της Συνόδου είναι η διεξαγωγή πολιτικής συζήτησης για το Μέλλον της Πολιτική Συνοχής μετά το 2027 και θα τεθεί προς έγκριση σχετικό προσχέδιο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου (“The Future of Cohesion Policy”). 

Η Πολιτική Συνοχής της ΕΕ βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο αφού μέχρι τα μέσα του 2025 θα υποβληθεί η πρόταση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη επταετία (μετά το 2027).  Η Πολιτική Συνοχής αποτελεί την κύρια επενδυτική πολιτική της ΕΕ και καταλαμβάνει πέραν του ενός τρίτου του προϋπολογισμού της ΕΕ. 

Στην Κύπρο η Πολιτική Συνοχής εφαρμόζεται μέσω της υλοποίησης του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», συνολικού προϋπολογισμού 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό επενδυτικό Πρόγραμμα το οποίο ακουμπά σχεδόν κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας και εναρμονίζεται πλήρως με την προτεραιότητες και στόχους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ τόσο για πράσινη και δίκαιη μετάβαση όσο και για ψηφιακή μετάβαση.

Related Articles