Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Announcements

Press Office

Announcements

Ολοκληρωμένος Φορολογικός Μετασχηματισμός - 2η Συνάντηση: Πρόοδος Υλοποίησης του έργου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών η 2η συνάντηση του Έργου για τον Ολοκληρωμένο Φορολογικό Μετασχηματισμό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μέχρι τώρα πρόοδο υλοποίησης του έργου σε σχέση με την πράσινη φορολογία. Η ομάδα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσίασε τα ευρήματα από την μελέτη που διεξάχθηκε για τις οικονομικές επιπτώσεις και οικονομετρικές εκτιμήσεις αυτής της πράσινης φορολογίας στις διάφορες εισοδηματικές τάξεις και ομάδες πληθυσμού με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για μετριασμό των επιπτώσεων αυτών παρουσιάστηκαν επίσης τα ανάλογα αντισταθμιστικά μέτρα, για την ουδετερότητα της υπό αναφορά φορολογίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών κάλεσε όλους να καταθέσουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους ή ακόμα και συγκεκριμένες υποδείξεις και προτάσεις που θα προσδώσουν αξία στο έργο της πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή προώθηση και εφαρμογή του έργου αυτού προς όφελος της οικονομίας και κοινωνίας του τόπου μας.

Related Articles