Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Announcements

Press Office

Announcements

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ)

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργοδοτουμένων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΚΥπΥ, για βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει την ανάγκη για συνεχή εξέλιξη και προσαρμογή των υπηρεσιών υγείας στις σύγχρονες απαιτήσεις, και θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση του  διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, για εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων που θα έχουν ως επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. 

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι οποιαδήποτε αιτήματα τίθενται από τους εργαζομένους, θα πρέπει να κυμαίνονται εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του Οργανισμού, ώστε να μην υποθάλπεται η ικανότητα του ΟΚΥπΥ να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Οι όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν ούτε τη λύση ούτε την απάντηση στα προβλήματα. Αντίθετα, τέτοιες ενέργειες, πέραν της ταλαιπωρίας των ασθενών, διαμορφώνουν ένα κλίμα αντιπαράθεσης, που δυσκολεύει τις προσπάθειες εξεύρεσης αμοιβαίας συνεννόησης και συναντίληψης για επίλυση των θεμάτων. 

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τις συντεχνίες να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στο διάλογο, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που προάγει το σκοπό αυτό.

Related Articles