Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Announcements

Press Office

Announcements

Ανακοίνωση για την ημερίδα με θέμα «Η ανάγκη ενίσχυσης της Χρηματοοικονομικής Παιδείας για τους νέους»

Το Σάββατο 10.12.2022 το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου διοργάνωσαν ημερίδα για τους οικονομολόγους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με την ενίσχυση της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στους νέους. 

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, καθώς και στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αλλά και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγινε ενημέρωση για την έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς και για το περιεχόμενό της. 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Παναγιώτη Ανδρέου, και από τον  Δρ. Ανδρέα Μιλιδώνη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου παρουσιάσθηκαν, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη χρηματοοικονομική παιδεία, στα οποία τονίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των χρηματοοικονομικών γνώσεων στους νέους της Κύπρου. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των ομιλητών, συμμετείχε και ο κ. Κυπριανός Λούης, Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.  Η πραγματοποίηση της ημερίδας κατέδειξε ότι το ενδιαφέρον και η συμμετοχή από τους οικονομολόγους καθηγητές ήταν έντονα και ο διάλογος που αναπτύχθηκε υπήρξε εποικοδομητικός.  

Η παρούσα εκδήλωση ήταν η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων ατόμων καθώς και των πολιτών της κοινωνίας στο σύνολό τους με στόχο την ενίσχυση της Χρηματοοικονομικής Παιδείας.

Related Articles