Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Announcements

Press Office

Announcements

Ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ για το 3ο τρίμηνο του 2022

Η κυπριακή οικονομία συνεχίζει να καταγράφει υψηλούς ρυθμούς αύξησης και το 3ο τρίμηνο του 2022. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 3ο τρίμηνο του 2022 υπολογίζεται στο 5,4%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Μάλιστα, ο ρυθμός αυτός είναι ο υψηλότερος μεταξύ των Κρατών Μελών και υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο τόσο της Ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε. που υπολογίζεται στο 2,1% και 2,4% αντίστοιχα. Σημειώνεται πως για τους πρώτους εννιά μήνες του 2022, ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται στο 6,1%.

Οι προσδοκίες για συνέχιση της καλής πορείας της οικονομίας και μετά το 2ο τρίμηνο του 2022 επαληθεύτηκαν από την απόδοση κατά το 3ο τρίμηνο του 2022, επιβεβαιώνοντας ότι η κυπριακή οικονομία για το έτος 2022 θα επιταχυνθεί με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 6%.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον, επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά η ευελιξία και η ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας και η δυνατότητα να αντεπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις.

Η θετική πορεία της κυπριακής οικονομίας αποτελεί επιστέγασμα της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ). Η ισχυρή ανάπτυξη το 2022 θέτει σε τροχιά περαιτέρω ανάπτυξη και μετά το 2022, ενισχύοντας έτσι την ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας για αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων.

Related Articles