Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Announcements

Press Office

Announcements

Ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ για το 1ο τρίμηνο του 2022

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2022 υπολογίζεται στο 5,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 και στο 0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

Ο ρυθμός αυτός είναι από τους υψηλότερους ανάμεσα στα Κράτη Μέλη και είναι ψηλότερος από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. που υπολογίζεται στο 5,1% και 5,2% αντίστοιχα. 

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ισχυρή βάση με την οποία κυπριακή οικονομία εισήλθε σε αυτήν την οικονομικά δύσκολη περίοδο με τη βασική πρόκληση να παραμένει ο αυξανόμενος πληθωρισμός. Με έναν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης εν μέσω μιας περιόδου πολέμου, αβεβαιότητας και αυξανόμενων πληθωριστικών τάσεων, ενδεικνύει ότι η επιβράδυνση για το 2022 δεν θα είναι τόσο έντονη. 

Η συνεχιζόμενη συνετή δημοσιονομική πολιτική και οικονομική διαχείριση της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με την υλοποίηση του του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων, ενισχύοντας περαιτέρω την ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. 

Related Articles