Loading...
Αρχική Σελίδα  |  Γραφείο Τύπου  |  Ανακοινώσεις & Εγκύκλιοι Υπουργείου

Γραφείο Τύπου

Σύμβαση μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Καζακστάν για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα

Σύμβαση μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της  Δημοκρατίας του Καζακστάν για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 30 Μαΐου, 2018, η διαπραγμάτευση της Συμφωνίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας και την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν. Το συμφωνηθέν κείμενο ήταν αποτέλεσμα εντατικών διαπραγματεύσεων που διάρκεσαν ένα έτος. 

 Η συμφωνία αποσκοπεί στην αποφυγή της διπλής φορολογίας των κατοίκων και των δύο χωρών, και περιλαμβάνει συγκριτικά προνομιακές ρυθμίσεις. Το κείμενο της συμφωνίας έτυχε διαπραγμάτευσης μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών και αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Καζακστάν, καθώς επίσης και με άλλες χώρες.

Η Συμφωνία βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on Capital) και προβλέπει ποσοστό παρακράτησης φόρων στη πηγή για έσοδα από τόκους, μερίσματα και δικαιώματα, ακόμα καθορίζει τον τρόπο φορολόγησης των κεφαλαιουχικών κερδών. Προβλέπεται επίσης, η ανταλλαγή τραπεζικών και άλλων εχέμυθων πληροφοριών σύμφωνα με το σχετικό Άρθρο του εν λόγω Μοντέλου.

Η αναβάθμιση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας,  αποτελούν σημαντική παράμετρο της οικονομικής δραστηριότητας και καθοριστικής πολιτικής σημασίας.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Tags

Αρχείο

Σχετικά Άρθρα