Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την επέκταση του Σχεδίου για την Οπτικοακουστική Βιομηχανία για άλλα τρία χρόνια, με αύξηση του ποσοστού επιστροφής

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του Συνεδρία, 13 Σεπτεμβρίου 2023, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος και το όφελος του σχεδίου για την οπτικοακουστική βιομηχανία, αποφάσισε την επέκταση του σχέδιου για άλλα τρία χρόνια, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ποσοστό επιστροφής δαπανών από το 40% στο 45%.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, τόνισε ότι, «ύστερα από αξιολόγηση στοιχείων για το σχέδιο, υπήρξαν σημαντικά οφέλη από αυτό το σχέδιο. Διαπιστώθηκε ότι κατά την περίοδο υλοποίησης του έχουν αυξηθεί οι Κύπριοι, οι οποίοι απασχολούνται στον τομέα του πολιτισμού. Επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε συνολικά οφέλη από το σχέδιο €5,5 εκατ., ενώ το κόστος ανήλθε στο €1 εκατ.. Για αυτό αποφασίστηκε η παράτασή του για άλλα τρία χρόνια και αύξηση του ποσοστού επιστροφής των δαπανών από το 40% στο 45%.».

Σε ερώτηση αν λήφθηκαν οι επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το προηγούμενο σχέδιο, ο Υπουργός απάντησε ότι, «βάσει του σχεδίου υπάρχει εξωτερικός ελεγκτής, ο οποίος τα εξετάζει, ενώ οι έλεγχοι τεκμηριώνονται από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο».

Related Articles