Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την επέκταση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, προστίθενται καφές και ζάχαρη

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του Συνεδρία 13/09/2023, αποφάσισε την επέκταση της εφαρμογής του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης για άλλους έξι μήνες, προσθέτοντας στον κατάλογο προϊόντων τον καφέ και τη ζάχαρη.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η παράταση δόθηκε, αφού η υφιστάμενη διάρκεια ισχύος λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.

Όπως αναφερε ο Υπουργος, «αποφασίστηκε να ανανεωθεί για άλλους έξι μήνες ο κατάλογος αυτός με τον μηδενικό συντελεστή για βασικά προϊόντα και έχουμε προσθέσει επίσης άλλα δύο προϊόντα καθημερινής χρήσης, τον καφέ και τη ζάχαρη».

Ερωτηθείς αν γίνονται σκέψεις για ενδεχόμενη επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι, «η πολιτική της κυβέρνησης αφορά στην εφαρμογή στοχευμένων μέτρων, τα οποία είναι και πιο αποτελεσματικά και τα οποία συνάδουν καλύτερα με το δημοσιονομικό πλαίσιο και τη δημοσιονομική πειθαρχία, που πρέπει να έχουμε ως χώρα για να κρατήσουμε στο σωστό κανάλι και το επίπεδο την οικονομά μας». Υπενθυμίζοντας την επέκταση του μηδενικού συντελεστή σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, ο Υπουργός πρόσθεσε ότι, «η κυβέρνηση δείχνει τις ευαισθησίες της, είναι μια κυβέρνηση ανθρωποκεντρική και παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις με πολλή σοβαρότητα και πολλή ευαισθησία και ανάλογα με τις εξελίξεις η κυβέρνηση θα συνεχίζει να τοποθετεί μέτρα για άμβλυνση όσων έχουν ανάγκη».

Related Articles