Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συνάντηση Υπουργού Οικονομικών, κ. Μάκη Κεραυνού, με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Α.E. κ. Mohamed Saif Helal Mohamed Al Shehhi

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τoν Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, κ. Mohamed Saif Helal Mohamed Al Shehhi. Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τρόπων περεταίρω σύσφιξής τους.

O Πρέσβης των ΗΑΕ, επεσήμανε τη σημασία που αποδίδεται στις οικονομικές σχέσεις με όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Υπογράμμισε ότι οι διαχρονικές άριστες διμερείς σχέσεις αλλά και η σημαντική γεωγραφική θέση της χώρας μας, αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα σύσφιξης των διμερών σχέσεων με το άνοιγμα πρεσβείας το 2016. Η εν λόγω εξέλιξη συνεχίζει να θεωρείται αρκούντως βοηθητική στην περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας των 2 χωρών. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις Κύπρου – ΗΑΕ θα μπορούσαν να επεκταθούν ειδικά σε τομείς όπως η Πράσινη και Ψηφιακή μετάβαση, ο Τουρισμός η Υγεία και η Εκπαίδευση.

Από πλευράς του, ο Υπουργός, κ. Μάκης Κεραυνός, αφού προέβη σε σύντομη παρουσίαση της κατάστασης της Κυπριακής Οικονομίας και των στόχων της Κυβέρνησης, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδεται στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας των ΗΑΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κος Saeed Al Hajeri, Βοηθός Υπ. Εξωτερικών για Οικονομικά και Εμπορικά Θέματα. Επεσήμανε ότι περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών θα είναι επωφελείς για όλους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ειδικά στους τομείς, τουρισμού και υπηρεσιών. Οι κύριοι Κεραυνός και Al Shehhi, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις εποικοδομητικές επαφές.

Related Articles