Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, κ. Μάκη Κεραυνού, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στο Λουξεμβούργο στις 15-16 Ιουνίου 2023

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός μεταβαίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, καθώς και στις ετήσιες συνόδους των Συμβουλίων Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τη 14η Έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας των ευρωπαϊκών θεσμών για την Κύπρο. Επίσης, θα συζητηθούν οι εκθέσεις μεταπρογραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει, ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών σε ό,τι αφορά το ψηφιακό ευρώ.

Την Παρασκευή, ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin, όπου οι Υπουργοί θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τη δέσμη νομοθετικών προτάσεων «ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή» και την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, το Συμβούλιο θα εγκρίνει τις συστάσεις του για τα εθνικά προγράμματα μεταρρυθμίσεων του 2023 και θα διατυπώσει τη γνώμη του για τα επικαιροποιημένα προγράμματα σταθερότητας ή σύγκλισης.

Related Articles