Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Ολοκλήρωση των συναντήσεων του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στο Βερολίνο

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Κρίστιαν Λίντνερ στο Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών στη Γερμανία, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του. Στο επίκεντρο της συνάντησης  βρέθηκαν οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και οι προκλήσεις που η Ευρώπη αντιμετωπίζει. Οι προκλήσεις, όπως οι πληθωριστικές πιέσεις και η διαμόρφωση των κατάλληλων δημοσιονομικών και ενεργειακών πολιτικών, είχαν βαρύνουσα σημασία.    

Παράλληλα, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του γερμανικού κρατικού οργανισμού PD – Berater der öffentlichen Hand Gmbh, αρμόδιου, μεταξύ άλλων, για την προώθηση μεταρρυθμιστικών δράσεων, διαχείριση έργων, ψηφιοποίηση διαδικασιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σκοπός του Μνημονίου είναι η σύναψη συνεργασίας προς ίδρυση αντίστοιχου οργανισμού στην Κύπρο, καθιστώντας την Κύπρο μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα μετέχουν στο υπό σύσταση δίκτυο παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα μεταρρύθμισης και ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα.

Πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών είναι η υποβολή πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη δημιουργία της κυπριακής οντότητας εντός Απριλίου, επισφραγίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης.

Related Articles