Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Δηλώσεις Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη μετά την υπερψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022

Ο προϋπολογισμός του 2022 είναι προϋπολογισμός της αειφόρου ανάπτυξης, της πράσινης μετάβασης και του κοινωνικού κράτους και ο πρώτος πραγματικά συνδεδεμένος με μεταρρυθμίσεις, που εγκρίνεται από το Κοινοβούλιο, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά την ψήφιση το βράδυ της Παρασκευής του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 από την Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Πετρίδης εξέφρασε ικανοποίηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022 και ευχαρίστησε τα κόμματα που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, «αυτή την εθνική υπόθεση που λέγεται προϋπολογισμός», που είναι ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, η ΔΗΠΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.
 
Ανέφερε πως αναμένει και την υπερψήφιση των συναφών μεταρρυθμίσεων που συνοδεύουν τον προϋπολογισμό.
 
Σημείωσε ότι «είναι ένας προϋπολογισμός που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα».
 
«Είναι ο προϋπολογισμός όμως ο οποίος είναι ο πρώτος πραγματικά συνδεδεμένος με μεταρρυθμίσεις προϋπολογισμός ο οποίος εγκρίνεται από το Κοινοβούλιο, γιατί μέρος του αποτελεί το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι συνυφασμένο με τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.  
 
Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «είναι ένας προϋπολογισμός που εξυπηρετεί τις ανάγκες του σήμερα αλλά έχει στραμμένο το βλέμμα στο αύριο για να γίνουν και εκείνες οι δομικές αλλαγές που θα μας βοηθήσουν να πάμε μπροστά».
 
Ο κ. Πετρίδης είπε ακόμη ότι «έχουμε επιτύχει αρκετά κατά την διάρκεια της κρίσης» και «έχουμε αποδείξει ότι η κυπριακή οικονομία είναι μια ανθεκτική οικονομία με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από άλλες πιο ώριμες ευρωπαϊκές οικονομίες».
 
«Υπάρχει ένας πάρα πολύ καλός προϋπολογισμός, υπάρχει η θέληση να προχωρήσουμε μπροστά και πρέπει όλοι συλλογικά να δούμε την επόμενη μέρα», υπογράμμισε.
 

Related Articles