Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Οικονομικών για να συμμετάσχει στο Eurogroup

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης αναχωρεί σήμερα Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι υπουργοί θα επικεντρωθούν στις μακροοικονομικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και προοπτικές πολιτικής στη ζώνη του ευρώ καθώς και σε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τις τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό. Θα συζητήσουν επίσης την αναθεώρηση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία μετά την κρίση της πανδημίας Covid-19.

Περαιτέρω, οι υπουργοί θα κληθούν να συζητήσουν τους στόχους πολιτικής ενός ψηφιακού ευρώ στην παγκόσμια οικονομία και τον αντίκτυπό του στη ζώνη του ευρώ και στο κοινό νόμισμα. Παράλληλα, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα ενημερώσουν αναφορικά με τα κύρια αποτελέσματα της εξαμηνιαίας έκθεσης παρακολούθησης σχετικά με τους δείκτες μείωσης του κινδύνου στον τραπεζικό τομέα και θα γίνει επίσης απολογισμός των προετοιμασιών για την εφαρμογή του κοινού μηχανισμού ασφαλείας (Common backstop) για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του πλαισίου εξυγίανσης των Τραπεζών στην Τραπεζική Ένωση.

Related Articles