Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Minister's Press Releases

Press Office

Minister's Press Releases

Ο Υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Κύπρου και ενημερώθηκε για το πολυσχιδές έργο του

Την διαβεβαίωση, ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με το Ινστιτούτο Κύπρου έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο ΙΚυ. 

Ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ενημερώθηκε για την αποστολή και το πολυσχιδές έργο του Ινστιτούτου Κύπρου στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, υπέδειξε ότι οι δύο αυτοί τομείς αποτελούν και προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

Η έρευνα, είπε ο κ. Κεραυνός, οδηγεί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ενσωμάτωση της στην οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία αποτελεί βασικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Παράλληλα, ο κ. Κεραυνός αποκάλυψε ότι επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, ήταν ο ίδιος, που ως Υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε την πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κύπρου. 

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητής Σταύρος Μαλάς, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για τη σημερινή επίσκεψη, ανέφερε ότι το ΙΚυ στα 15 χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο επιβεβαιώνουν μετρήσιμοι στόχοι και αποτελέσματα. 

Παράλληλα, υπέδειξε ότι το Ινστιτούτο Κύπρου, ως ερευνητικό κέντρο, υποβοηθά την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια καταρτισμού ενός σχεδίου για την πράσινη μετάβαση, γεγονός που όπως είπε, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μια χώρα γεωγραφικά και ενεργειακά απομονωμένη, όπως η Κύπρος.

Γι’ αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Μαλάς, η επένδυση στην έρευνα αποτελεί και επένδυση στην εξωστρέφεια και στη βιώσιμη οικονομία, ενώ παράλληλα τονώνει την αυτοπεποίθηση της κοινωνίας και αυξάνει το εκτόπισμα της χώρας. 

Η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών, εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για ενημέρωση των κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτικών αρχηγών, σχετικά με το έργο του Ινστιτούτου Κύπρου.

Related Articles