Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Announcements

Press Office

Announcements

Επέκταση δικαιούχων στο Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης 

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 3 Απριλίου 2024 έχει διευρυνθεί ο κατάλογος δυνητικών δικαιούχων στο Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης». 

Το Σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης άνοιξε προς το κοινό για αιτήσεις στις 4 Δεκεμβρίου 2023. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί άνω των 1500 αιτήσεων, οι οποίες βρίσκονται υπό αξιολόγηση. 

Οι δύο κύριες κατηγορίες δικαιούχων είναι:

  • λήπτες επιδομάτων προνοίας
  • μη βιώσιμοι αιτητές από το Σχέδιο Εστία

οι οποίοι είχαν μη εξυπηρετούμενο δάνειο με εξασφάλιση κύρια κατοικία. 

Μετά την εφαρμογή του Σχεδίου έχει διαφανεί η ανάγκη για μερική τροποποίηση των κριτηρίων ώστε να εντάσσονται περισσότεροι δικαιούχοι χωρίς να αλλάζει η ουσία και η φιλοσοφία του Σχεδίου το οποίο παραμένει στοχευμένο σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Συγκεκριμένα προτείνεται όπως: 

(α) Η ημερομηνία λήψης επιδόματος για σκοπούς ένταξης στο Σχέδιο επεκταθεί από 31/12/2022 στις 31/12/2023. 

(β) Επιπλέον, δύο καινούριες, μικρότερες κατηγορίες εντός των αποδεκτών αιτήσεων που σχετίζονται με το Σχέδιο Εστία: (i) δανειολήπτες των οποίων ο πιστωτής δεν συμμετείχε στο Σχέδιο Εστία και (ii) εγκεκριμένοι αιτητές στο Σχέδιο Εστία, των οποίων η έγκριση δεν υλοποιήθηκε λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών ακινήτων να εξοφλήσουν τα εμπράγματα βάρη («memo») που είχαν σημειωθεί στην ακίνητη περιουσία από πιστωτές. 

Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όλους τους δυνητικούς δικαιούχους όπως υποβάλουν αίτηση για οριστική ρύθμιση του μη εξυπηρετούμενου δανείου τους. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται σε όλα τα επαρχιακά γραφεία της ΚΕΔΙΠΕΣ. Πληροφορίες για το Σχέδιο στο τηλεφωνικό κέντρο: 22743400

Related Articles