Loading...
 
Home  |  Press Office  |  Announcements

Press Office

Announcements

Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ αναφορικά με την Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για υιοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο

Ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για υιοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο 

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε την πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για υιοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο. 

Ουσιαστικά, ενέκρινε την Έκθεση της Ad – Hoc Επιτροπής για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της χρηματοοικονομικής παιδείας στην Κύπρο. 

Σημειώνεται ότι η «Στρατηγική για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού» περιλαμβάνεται ως ορόσημο στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Στρατηγική στοχεύει στην ενδυνάμωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των πολιτών που απαιτούνται για την χρηματοοικονομική τους ευημερία. Η αποστολή της Εθνικής Στρατηγικής είναι η προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και της χρηματοοικονομικής παιδείας ανάμεσα στους πολίτες με στόχο να συμβάλουν στην αποτελεσματική διαχείριση των χρηματοοικονομικών τους πόρων και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της χρηματοοικονομικής τους ευημερίας. 

Οι προτεινόμενες δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής αφορούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό μέσω στοχευμένης επικοινωνίας και διαφόρων εκδηλώσεων, στην προώθηση χρηματοοικονομικής παιδείας στη δημόσια εκπαίδευση, στην προώθηση της δια βίου μάθησης, στη δημιουργία ιστοτόπου και εφαρμογής για έξυπνες συσκευές (τηλέφωνα, ταμπλέτες), στην ενίσχυση των υφιστάμενων πρωτοβουλιών στην Κύπρο και στην εκπαίδευση των εκπαιδευτών χρηματοοικονομικής παιδείας. 

Η υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής υποδηλώνει την προσήλωση του κράτους σε ζητήματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας για επίτευξη χρηματοοικονομικής ευημερίας των πολιτών.

 

Related Articles